Vyprážaný syr bez vyprážania

Hodnotenie: 5.0/5. 2 hlasovanie.
Čakajte prosím ...
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia
15 minút
Obtiažnosť
ľahké
Pripravované pre
6 osôb
Typ jedla
Obed
Pridané
Uverejnené
1 onee
tuk (prípadne máličko oleja) a strúhanka na vymastenie hrnčekov
6 ks
Čajové šálky
6 ks
vajcia
200 gram
Šunka
150 gram
Syr (tvrdý)
Vyprážaný syr bez vyprážania

Tip na výbornú a rýchlu večeru, nepotrebné obaľovanie syra v trojobale.
Nie je to tak tučné a syr nevyteká. Postup je veľmi jednoduchý…..

Hodnotenie: 5.0/5. 2 hlasovanie.
Čakajte prosím ...
  1. Syr nastrúhame a šunku najemno nasekáme na malé kúsky.
  2. Hrnčeky poriadne vymastíme, vysypeme strúhankou a plníme....
  3. Začíname vrstvou strúhaného syra.
  4. Na syr nasleduje nasekaná šunka.
  5. Na šunku rozklepneme 1 vajíčko.
  6. Na vajíčko opäť navrstvíme šunku.
  7. A nakoniec vrstva nastrúhaného syra.
  8. Naplnené hrnčeky vložíme na vyšší plech, do ktorého nalejeme horúcu vodu, tak do ½ výšky hrnčekov.
  9. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri vysoké teplote - 230 C cca 20 minút do zlatohneda.
  10. Podávame s varenými či opekanými zemiakmi a tatárskou omáčkou.
  11. Je to výborné a prajeme dobrú chuť.

Jeden komentár

  1. losbastardos said on 24 mája, 2017 Odpovedať

    Namiesto šunky pre vegetariánov možno použiť šampiňóny, prípadne iné ingrediencie .. prípadne všetko spojiť dohromady 🙂

    my sme miesto hrnčekov použili formu kde je 3×6 takých malých bábovičiek 🙂 zrejme sa to používa na muffiny …

    preložené z českého originálu …

    Hodnotenie: 5.0/5. 2 hlasovanie.
    Čakajte prosím ...

Pridaj komentár

Poznámka: Pripomienky k stránke vyjadrovať názory ich autorov a nemusia byť nutne názory tohto webového portálu. Členovia sú požiadaní, aby upustili od urážok, nadávania a vulgárnych výrazov. Vyhradzujeme si právo odstrániť akýkoľvek komentár bez predchádzajúceho upozornenia alebo vysvetlenia.

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *

*
*