- Čas prípravy
- 15 minút
- Čas varenia
- 15 minút
- Obtiažnosť
- ľahké
- Pripravované pre
- 6 osôb
- Typ jedla
- Obed
- Pridané
- Uverejnené
- 24. mája 2017
- 150 gram
- Syr (tvrdý)
- 200 gram
- Šunka
- 6 ks
- vajcia
- 6 ks
- Čajové šálky
- 1 onee
- tuk (prípadne máličko oleja) a strúhanka na vymastenie hrnčekov
Tip na výbornú a rýchlu večeru, nepotrebné obaľovanie syra v trojobale.
Nie je to tak tučné a syr nevyteká. Postup je veľmi jednoduchý…..
- Syr nastrúhame a šunku najemno nasekáme na malé kúsky.
- Hrnčeky poriadne vymastíme, vysypeme strúhankou a plníme....
- Začíname vrstvou strúhaného syra.
- Na syr nasleduje nasekaná šunka.
- Na šunku rozklepneme 1 vajíčko.
- Na vajíčko opäť navrstvíme šunku.
- A nakoniec vrstva nastrúhaného syra.
- Naplnené hrnčeky vložíme na vyšší plech, do ktorého nalejeme horúcu vodu, tak do ½ výšky hrnčekov.
- Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri vysoké teplote - 230 C cca 20 minút do zlatohneda.
- Podávame s varenými či opekanými zemiakmi a tatárskou omáčkou.
- Je to výborné a prajeme dobrú chuť.
Namiesto šunky pre vegetariánov možno použiť šampiňóny, prípadne iné ingrediencie .. prípadne všetko spojiť dohromady 🙂
my sme miesto hrnčekov použili formu kde je 3×6 takých malých bábovičiek 🙂 zrejme sa to používa na muffiny …
preložené z českého originálu …