Rozmarínovo pečené kura s jablkami a zemiakmi

Zatiaľ žiadne hlasovania
Čakajte prosím ...
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia
70 minút
Pridané
Uverejnené
2 pol. lyžice
nasekaný čerstvý rozmarín
6 stehná
vykostené
2 pol. lyžice
olivový olej
0.50 kg
zemiaky nakrájané na plátky
5 plátky
stredné jablká ošúpané
4 čajové lyž.
cukor biely
1 štipka soli
plus podľa chuti
2 pol. lyžice
maslo
Rozmarínovo pečené kura s jablkami a zemiakmi

Jablká sa mimoriadne hodia s kuracím mäsom tohto jesenného obľúbeného, ​​kde sa kuracie stehná s príchuťou rozmarínu opekajú na jablkách, zemiakoch a sladkej cibuľke.

Zatiaľ žiadne hlasovania
Čakajte prosím ...
  1. Predhrejte rúru na 400 stupňov F (200 stupňov C).
  2. Na panvici na strednom ohni roztopte maslo a pridajte plátky cibule. Cibuľu posypte 1 čajovou lyžičkou soli a duste 2 minúty. Pridajte cukor a pokračujte vo varení, kým cibuľa nie je priehľadná, ale nezhnedne, 6 až 8 minút. Odstráňte zo sporáka.
  3. Do spodnej časti pekáča navrstvíme jablká, zemiaky a opražené plátky cibule. Zakryte pokrievkou.
  4. Kuracie stehná pokvapkáme olivovým olejom. Posypeme čerstvým rozmarínom, soľou a korením. Každé stehno dôkladne potrieme olivovým olejom a korením a položíme do pekáče na predošlý základ.
  5. Pečte v predhriatej rúre, kým nevytečie šťava prípadne teplomer vložený do najhrubšej časti stehna, blízko kosti, ukazuje 165 stupňov F (74 stupňov C), asi 1 hodinu. Podávajte jablká, zemiaky a cibuľu spolu s kuracími stehienkami.

Zatiaľ žiadne komentáre, môžeš byť prvý!

Pridaj komentár

Poznámka: Pripomienky k stránke vyjadrovať názory ich autorov a nemusia byť nutne názory tohto webového portálu. Členovia sú požiadaní, aby upustili od urážok, nadávania a vulgárnych výrazov. Vyhradzujeme si právo odstrániť akýkoľvek komentár bez predchádzajúceho upozornenia alebo vysvetlenia.

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *

*
*

Pridaj sa k nám!

Pridaj sa k nám registráciou práve teraz.