Kečup domáci

Hodnotenie: 5.0/5.
Čakajte prosím ...
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia
90 minút
Obtiažnosť
ťažké
Pripravované pre
10 osôb
Typ jedla
Ostatné
Pridané
Uverejnené
2 kg
Paradajky
250 gram
Jablká
250 gram
cibuľa
250 gram
Paprika
1 ks
Cvikla
170 gram
Cukor kryštálový
2 ks
Feferónka
3 strúčik
cesnak
1 dcl
ocot
1 pol. lyžica
soľ
2 pol. lyžica
Červená paprika (mletá)
16 ks
Čierne korenie (celé)
6 ks
Nové korenie
3 ks
Klinčeky
3 ks
Bobkový list
Kečup domáci

domáci kečup

Z tejto dávky bude asi 10×3 dcl pohárikov (alebo 4 veľké 7dcl poháre). Klinčeky, nové korenie, čierne korenie a bobkový list môžeme dať pri varení do gázy alebo do kúska plátna, zaviažeme a varíme spolu so zeleninou – takto ich jednoduchšie a rýchlejšie pred mixovaním z hrnca vytiahneme. Pridávame aj postrúhaný muškátový oriešok, tak 1ks do uvedenej várky.

Hodnotenie: 5.0/5.
Čakajte prosím ...
  1. Paradajky, cibuľu, surovú cviklu a jablká očistíme, nakrájame na menšie kúsky.
  2. Pridáme cukor, soľ, ocot, feferónky, červenú papriku, cesnak a všetky koreniny.
  3. Varíme asi 90 minút až do rozvarenia.
  4. Potom povyberáme bobkový list, klinčeky, nové a celé korenie a ponorným mixérom hmotu rozmixujeme.
  5. Ešte krátko povaríme, necháme prevrieť.
  6. Prepasírujeme a zlejeme do pohárov.
  7. Sterilizujeme nad parou asi 20 minút.

Jeden komentár

  1. marek said on 25 augusta, 2020 Odpovedať

    tento rok opat tento vynikajuci recept 🙂

    Zatiaľ žiadne hlasovania
    Čakajte prosím ...

Pridaj komentár

Poznámka: Pripomienky k stránke vyjadrovať názory ich autorov a nemusia byť nutne názory tohto webového portálu. Členovia sú požiadaní, aby upustili od urážok, nadávania a vulgárnych výrazov. Vyhradzujeme si právo odstrániť akýkoľvek komentár bez predchádzajúceho upozornenia alebo vysvetlenia.

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *

*
*