Kečup domáci

Hodnotenie: 5.0/5.
Čakajte prosím ...
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia
90 minút
Obtiažnosť
ťažké
Pripravované pre
10 osôb
Typ jedla
Ostatné
Pridané
Uverejnené
2.000 kg
Paradajky
250.000 gram
Jablká
250.000 gram
cibuľa
250.000 gram
Paprika
1.000 ks
Cvikla
170.000 gram
Cukor kryštálový
2.000 ks
Feferónka
3.000 strúčik
cesnak
1.000 dcl
ocot
1.000 pol. lyžica
soľ
2.000 pol. lyžica
Červená paprika (mletá)
16.000 ks
Čierne korenie (celé)
6.000 ks
Nové korenie
3.000 ks
Klinčeky
3.000 ks
Bobkový list
Kečup domáci

domáci kečup

Z tejto dávky bude asi 10×3 dcl pohárikov (alebo 4 veľké 7dcl poháre). Klinčeky, nové korenie, čierne korenie a bobkový list môžeme dať pri varení do gázy alebo do kúska plátna, zaviažeme a varíme spolu so zeleninou – takto ich jednoduchšie a rýchlejšie pred mixovaním z hrnca vytiahneme. Pridávame aj postrúhaný muškátový oriešok, tak 1ks do uvedenej várky.

Hodnotenie: 5.0/5.
Čakajte prosím ...
  1. Paradajky, cibuľu, surovú cviklu a jablká očistíme, nakrájame na menšie kúsky.
  2. Pridáme cukor, soľ, ocot, feferónky, červenú papriku, cesnak a všetky koreniny.
  3. Varíme asi 90 minút až do rozvarenia.
  4. Potom povyberáme bobkový list, klinčeky, nové a celé korenie a ponorným mixérom hmotu rozmixujeme.
  5. Ešte krátko povaríme, necháme prevrieť.
  6. Prepasírujeme a zlejeme do pohárov.
  7. Sterilizujeme nad parou asi 20 minút.

2 komentáre

  1. marek said on 25 augusta, 2020 Odpovedať

    tento rok opat tento vynikajuci recept 🙂

    Hodnotenie: 5.0/5. 1 hlasovanie.
    Čakajte prosím ...
  2. losbastardos said on 27 augusta, 2022 Odpovedať

    + na túto várku 1ks zeler (cca 250 dkg) a zväzok zelerovej vňate zviazať a vložiť do hrnca

    Zatiaľ žiadne hlasovania
    Čakajte prosím ...

Pridaj komentár

Poznámka: Pripomienky k stránke vyjadrovať názory ich autorov a nemusia byť nutne názory tohto webového portálu. Členovia sú požiadaní, aby upustili od urážok, nadávania a vulgárnych výrazov. Vyhradzujeme si právo odstrániť akýkoľvek komentár bez predchádzajúceho upozornenia alebo vysvetlenia.

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *

*
*

Pridaj sa k nám!

Pridaj sa k nám registráciou práve teraz.