- Čas prípravy
- 30 minút
- Čas varenia
- 90 minút
- Obtiažnosť
- ťažké
- Pripravované pre
- 10 osôb
- Typ jedla
- Ostatné
- Pridané
- Uverejnené
- 24. mája 2017
- 3 ks
- Bobkový list
- 3 ks
- Klinčeky
- 6 ks
- Nové korenie
- 16 ks
- Čierne korenie (celé)
- 2 pol. lyžica
- Červená paprika (mletá)
- 1 pol. lyžica
- soľ
- 1 dcl
- ocot
- 3 strúčik
- cesnak
- 2 ks
- Feferónka
- 170 gram
- Cukor kryštálový
- 1 ks
- Cvikla
- 250 gram
- Paprika
- 250 gram
- cibuľa
- 250 gram
- Jablká
- 2 kg
- Paradajky
domáci kečup
Z tejto dávky bude asi 10×3 dcl pohárikov (alebo 4 veľké 7dcl poháre). Klinčeky, nové korenie, čierne korenie a bobkový list môžeme dať pri varení do gázy alebo do kúska plátna, zaviažeme a varíme spolu so zeleninou – takto ich jednoduchšie a rýchlejšie pred mixovaním z hrnca vytiahneme. Pridávame aj postrúhaný muškátový oriešok, tak 1ks do uvedenej várky.
- Paradajky, cibuľu, surovú cviklu a jablká očistíme, nakrájame na menšie kúsky.
- Pridáme cukor, soľ, ocot, feferónky, červenú papriku, cesnak a všetky koreniny.
- Varíme asi 90 minút až do rozvarenia.
- Potom povyberáme bobkový list, klinčeky, nové a celé korenie a ponorným mixérom hmotu rozmixujeme.
- Ešte krátko povaríme, necháme prevrieť.
- Prepasírujeme a zlejeme do pohárov.
- Sterilizujeme nad parou asi 20 minút.
tento rok opat tento vynikajuci recept 🙂
+ na túto várku 1ks zeler (cca 250 dkg) a zväzok zelerovej vňate zviazať a vložiť do hrnca