Arabská marhuľová bublanina

Hodnotenie: 5.0/5. 2 hlasovanie.
Čakajte prosím ...
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia
30 minút
Obtiažnosť
ľahké
Pripravované pre
10 osôb
Typ jedla
Dezert
Pridané
Uverejnené
4 ks
vajcia
2 dcl
Cukor - pohár
1 ks
Vanilkový cukor
0.50 pohár
Olej
0.50 pohár
Voda vlažná
2 pohár
Špaldová múka (hrubá)
1 čajová lyž.
Škorica mletá
6 ks
Kardamóm
3 ks
Klinčeky
1 ks
Marhule (aj z kompótu)
Arabská marhuľová bublanina

S bublaninou sa mi spája takmer celé detstvo. V záhrade bývalo dosť ovocia, a tak vždy skončilo v maminom koláči. Spomenul som si na neho opäť, keď bola minulý rok veľká úroda marhúľ. Bol to hotový bublaninový záchvat, robieval som ju takmer každý deň. Našťastie mi naše sliepky usilovne asistovali produkciou vajíčok, inak by ma vtedajšia slina asi stála gate.<br />

Samozreme, po čase záchvat opadol, ale čím častejšie som piekol, tým viac som začal špekulovať, ako ju obmeniť inak, než len ovocím. Tak vznikla marhuľová bublanina so špaldovej múky s korením. Samotná múka dá koláču jemne orieškovú príchuť, ostatné doladí kardamóm, škorica a mleté klinčeky.

Hodnotenie: 5.0/5. 2 hlasovanie.
Čakajte prosím ...
  1. Vymiešaj žĺtka s cukrom vrátane vanilkového dopenista.
  2. V mažiari podrv škoricu, kardamóm a klinčeky, pridaj do masy a zamiešaj. Ďalej pridaj olej, vodu a múku. Do bielkov pridaj štipku soli a vyšľahaj na tvrdý sneh. Ten opatrne miešaj do masy.
  3. Cesto vylej na omastený a pomúčený plech, poukladaj do neho polky marhúľ kožou navrch a nechaj upiecť dozlatista. Ak si použil marhule z kompótu, nezabudni ich nechať ztiecť, inak ti premočia koláč. Ak máš marhule-kone, radšej ich ešte prekroj na štvrťky.
  4. Poznámka: ak sa bojíš, že koláč so špaldovej múky ti nevybehne, tak nemaj strach. Ak si dobre vyšľahal bielka, tak koláč pôjde hore aj napriek tomu, že špaldová múka je trochu ťažšia ako biela pšeničná. Pomôže tiež, ak múku preoseješ.

Zatiaľ žiadne komentáre, môžeš byť prvý!

Pridaj komentár

Poznámka: Pripomienky k stránke vyjadrovať názory ich autorov a nemusia byť nutne názory tohto webového portálu. Členovia sú požiadaní, aby upustili od urážok, nadávania a vulgárnych výrazov. Vyhradzujeme si právo odstrániť akýkoľvek komentár bez predchádzajúceho upozornenia alebo vysvetlenia.

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *

*
*

Pridaj sa k nám!

Pridaj sa k nám registráciou práve teraz.