- Čas prípravy
- 10 minút
- Čas varenia
- 70 minút
- Pridané
- Uverejnené
- 25. septembra 2023
- 2 pol. lyžice
- nasekaný čerstvý rozmarín
- 6 stehná
- vykostené
- 2 pol. lyžice
- olivový olej
- 0.50 kg
- zemiaky nakrájané na plátky
- 5 plátky
- stredné jablká ošúpané
- 4 čajové lyž.
- cukor biely
- 1 štipka soli
- plus podľa chuti
- 2 pol. lyžice
- maslo
Jablká sa mimoriadne hodia s kuracím mäsom tohto jesenného obľúbeného, kde sa kuracie stehná s príchuťou rozmarínu opekajú na jablkách, zemiakoch a sladkej cibuľke.
- Predhrejte rúru na 400 stupňov F (200 stupňov C).
- Na panvici na strednom ohni roztopte maslo a pridajte plátky cibule. Cibuľu posypte 1 čajovou lyžičkou soli a duste 2 minúty. Pridajte cukor a pokračujte vo varení, kým cibuľa nie je priehľadná, ale nezhnedne, 6 až 8 minút. Odstráňte zo sporáka.
- Do spodnej časti pekáča navrstvíme jablká, zemiaky a opražené plátky cibule. Zakryte pokrievkou.
- Kuracie stehná pokvapkáme olivovým olejom. Posypeme čerstvým rozmarínom, soľou a korením. Každé stehno dôkladne potrieme olivovým olejom a korením a položíme do pekáče na predošlý základ.
- Pečte v predhriatej rúre, kým nevytečie šťava prípadne teplomer vložený do najhrubšej časti stehna, blízko kosti, ukazuje 165 stupňov F (74 stupňov C), asi 1 hodinu. Podávajte jablká, zemiaky a cibuľu spolu s kuracími stehienkami.
Pridaj komentár