Vegetariánsky boršč

Hodnotenie: 5.0/5. 3 hlasovanie.
Čakajte prosím ...
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia
45 minút
Pripravované pre
6 osôb
Pridané
Uverejnené
2.000 pol. lyžice
kôpor čerstvý
2.000 pol. lyžice
kyslá smotana podľa chuti
2.000 pol. lyžice
rajčinová pasta
3.000 ks
zemiaky nakrájané na kocky
0.000 pohár
šošovica suchá žltá
0.000 hlava
hlávková kapusta strúhaná
8.000 poháre
voda
2.000 ks
mrkva nahrubo nastrúhaná
1.000 ks
cibuľa nakrájaná
2.000 pol. lyžice
rastlinný olej alebo podľa potreby
3.000 pol. lyžice
ocot
2.000 ks
cvikla olúpaná nahrubo nastrúhaná
Vegetariánsky boršč

Rustikálna a výdatná východoeurópska klasika pochádzajúca z Ukrajiny s cviklou, zemiakmi a šošovicou. Zdravá polievka pre vegetariánsku stravu a šetrná aj k rozpočtu. Podávame s kyslou smotanou a čerstvým kôprom.

Hodnotenie: 5.0/5. 3 hlasovanie.
Čakajte prosím ...
  1. Zmiešajte repu a ocot v malej panvici na miernom ohni. Varte za stáleho miešania do mäkka asi 15 minút.
  2. Počas pečenia repy zohrejte olej vo veľkej panvici na miernom ohni. Pridajte cibuľu a miešajte 2 minúty. Pridáme mrkvu a za občasného miešania varíme do mäkka asi 10 minút. Odložte bokom.
  3. Vo veľkom hrnci medzitým priveďte k varu vodu. Pridáme kapustu a šošovicu. Varte 10 minút. Pridajte zemiaky a varte ďalších 10 minút. Vmiešame uvarenú cviklu a cibuľovo-mrkvovú zmes. Dochutíme soľou a korením. Pridáme paradajkový pretlak a dusíme, kým všetka zelenina nezmäkne, ešte asi 10 minút. Podávame s kyslou smotanou a kôprom.

Pridaj sa k nám!

Pridaj sa k nám registráciou práve teraz.