Vegetariánsky boršč

Hodnotenie: 5.0/5. 3 hlasovanie.
Čakajte prosím ...
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia
45 minút
Pripravované pre
6 osôb
Pridané
Uverejnené
2 ks
cvikla olúpaná nahrubo nastrúhaná
3 pol. lyžice
ocot
2 pol. lyžice
rastlinný olej alebo podľa potreby
1 ks
cibuľa nakrájaná
2 ks
mrkva nahrubo nastrúhaná
8 poháre
voda
0.00 hlava
hlávková kapusta strúhaná
0.00 pohár
šošovica suchá žltá
3 ks
zemiaky nakrájané na kocky
2 pol. lyžice
rajčinová pasta
2 pol. lyžice
kyslá smotana podľa chuti
2 pol. lyžice
kôpor čerstvý
Vegetariánsky boršč

Rustikálna a výdatná východoeurópska klasika pochádzajúca z Ukrajiny s cviklou, zemiakmi a šošovicou. Zdravá polievka pre vegetariánsku stravu a šetrná aj k rozpočtu. Podávame s kyslou smotanou a čerstvým kôprom.

Hodnotenie: 5.0/5. 3 hlasovanie.
Čakajte prosím ...
  1. Zmiešajte repu a ocot v malej panvici na miernom ohni. Varte za stáleho miešania do mäkka asi 15 minút.
  2. Počas pečenia repy zohrejte olej vo veľkej panvici na miernom ohni. Pridajte cibuľu a miešajte 2 minúty. Pridáme mrkvu a za občasného miešania varíme do mäkka asi 10 minút. Odložte bokom.
  3. Vo veľkom hrnci medzitým priveďte k varu vodu. Pridáme kapustu a šošovicu. Varte 10 minút. Pridajte zemiaky a varte ďalších 10 minút. Vmiešame uvarenú cviklu a cibuľovo-mrkvovú zmes. Dochutíme soľou a korením. Pridáme paradajkový pretlak a dusíme, kým všetka zelenina nezmäkne, ešte asi 10 minút. Podávame s kyslou smotanou a kôprom.

Pridaj sa k nám!

Pridaj sa k nám registráciou práve teraz.