Tiramisu ála Lindy

Čas prípravy
15 minút
Čas varenia
15 minút
Obtiažnosť
ľahké
Pripravované pre
10 osôb
Typ jedla
Dezert
Pridané
Uverejnené
5 pol. lyžica
Cukor kryštálový
1 dcl
Rum
5 čajová lyž.
Káva (instant)
2 čajová lyž.
Piškóty (dlhé)
2 balenie
Bánovecká nátierka
3 plátok
Želatina
0.5 liter
Šľahačka
200 gram
Cukor kryštálový
3 ks
vajcia
Tiramisu ála Lindy

Krém:
vajcia, cukor 200g, šľahačka, želatina, bánovecká

  1. Uvaríme kávu, cca 0,75 l nesca + rum + cukor, necháme vychladnúť.
  2. Vyšľaháme celé vajcia s cukrom. Odložíme do chladničky.
  3. Zatiaľ vyšľaháme šlahačku a následne vmiešame bánoveckú nátierku + želatinu (zohrejeme plátky namočené vo troške vody v mikre alebo na panvičke). Želatinu vmiešavame pomocou metličky a rýchlo!!!
  4. Do kávovej zmesi namáčame piškoty a ukladáme na dno formy.
  5. Pridáme zmes z chladničky (vajce s cukrom).
  6. Posypeme Grankom – nešetriť!!! Prelejeme polovicou zmesi.
  7. Opakujeme postup s piškotami, Grankom a znova prelejeme krémom.
  8. Dáme do chladu na 12 hodín.
  9. Kakaom posýpame až pred konzumáciou!!!Dobrú chuť!!!!