Tekvicový karamelový bourbonový koláč

Hodnotenie: 5.0/5. 1 hlasovanie.
Čakajte prosím ...
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia
36 minút
Obtiažnosť
stredné
Pripravované pre
8 osôb
Typ jedla
Dezert
Pridané
Uverejnené
0.000 pohár
pekanové orechy opekané
1.000 pohár
smotana na šľahanie hustá
1.000 pol. lyžica
bourbon
0.000 pohár
karamelová omáčka
0.000 čajová lyž.
soľ
1.000 čajová lyž.
prášok do pečiva
1.000 čajová lyž.
prášok na pečenie
1.000 pohár
múka akákoľvek
1.000 čajová lyž.
vanilkový extrakt
0.000 pohár
repkový olej
0.000 pohár
cukor biely
1.000 pohár
tekvicové pyré
Tekvicový karamelový bourbonový koláč

Bohatá, krémová tekvicová torta s karamelom a bourbonom. Jeden kúsok nikdy nestačí!

Hodnotenie: 5.0/5. 1 hlasovanie.
Čakajte prosím ...
  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov C. 8-palcovú štvorcovú tortovú formu vysteľte pergamenovým papierom.
  2. V miske vyšľaháme tekvicové pyré, cukor, olej, vajcia, korenie na tekvicový koláč a vanilkový extrakt.
  3. Do misky preosejeme múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. Pridajte do tekvicovej zmesi; miešajte, kým sa nespojí. Nalejte do pripravenej panvice; hladký vrch stierkou.
  4. Pečieme v predhriatej rúre, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté, 35 až 40 minút.
  5. Skombinujte karamelovú omáčku a 1 1/2 čajovej lyžičky bourbonu v hrnci na miernom ohni; zahrejte, asi 2 minúty. Pomocou paličky rovnomerne po povrchu koláča vypichnite otvory. Rezervujte si 1 čajovú lyžičku karamelovo-bourbonovej zmesi; nalejte zvyšnú zmes na koláč. Umiestnite na chladiaci stojan.
  6. Šľahajte smotanu a zvyšnú 1 1/2 lyžičky bourbonu v miske pomocou elektrického mixéra, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy. Lyžica šľahačky na tortu; posypeme pekanovými orechmi a navrch pokvapkáme vyhradenou karamelovou omáčkou.

Pridaj sa k nám!

Pridaj sa k nám registráciou práve teraz.