Tekvicový karamelový bourbonový koláč

Hodnotenie: 5.0/5. 1 hlasovanie.
Čakajte prosím ...
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia
36 minút
Obtiažnosť
stredné
Pripravované pre
8 osôb
Typ jedla
Dezert
Pridané
Uverejnené
1 pohár
tekvicové pyré
0.00 pohár
cukor biely
0.00 pohár
repkový olej
1 čajová lyž.
vanilkový extrakt
1 pohár
múka akákoľvek
1 čajová lyž.
prášok na pečenie
1 čajová lyž.
prášok do pečiva
0.00 čajová lyž.
soľ
0.00 pohár
karamelová omáčka
1 pol. lyžica
bourbon
1 pohár
smotana na šľahanie hustá
0.00 pohár
pekanové orechy opekané
Tekvicový karamelový bourbonový koláč

Bohatá, krémová tekvicová torta s karamelom a bourbonom. Jeden kúsok nikdy nestačí!

Hodnotenie: 5.0/5. 1 hlasovanie.
Čakajte prosím ...
  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov C. 8-palcovú štvorcovú tortovú formu vysteľte pergamenovým papierom.
  2. V miske vyšľaháme tekvicové pyré, cukor, olej, vajcia, korenie na tekvicový koláč a vanilkový extrakt.
  3. Do misky preosejeme múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. Pridajte do tekvicovej zmesi; miešajte, kým sa nespojí. Nalejte do pripravenej panvice; hladký vrch stierkou.
  4. Pečieme v predhriatej rúre, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté, 35 až 40 minút.
  5. Skombinujte karamelovú omáčku a 1 1/2 čajovej lyžičky bourbonu v hrnci na miernom ohni; zahrejte, asi 2 minúty. Pomocou paličky rovnomerne po povrchu koláča vypichnite otvory. Rezervujte si 1 čajovú lyžičku karamelovo-bourbonovej zmesi; nalejte zvyšnú zmes na koláč. Umiestnite na chladiaci stojan.
  6. Šľahajte smotanu a zvyšnú 1 1/2 lyžičky bourbonu v miske pomocou elektrického mixéra, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy. Lyžica šľahačky na tortu; posypeme pekanovými orechmi a navrch pokvapkáme vyhradenou karamelovou omáčkou.

Pridaj sa k nám!

Pridaj sa k nám registráciou práve teraz.