Cesnakové kura

Čas prípravy
20 minút
Čas varenia
35 minút
Pripravované pre
4 osôb
Pridané
Uverejnené
4 polky
vykostené polovice kuracích pŕs
 
parmezán strúhaný
 
olivový olej
Cesnakové kura

Jednoduchá príprava, stačí namáčať a piecť! Cesnaková dobrota v obalenom kuracom jedle. Mňam!

  1. Predhrejte rúru na 220 stupňov C.
  2. Zahrejte olivový olej a cesnak v malom hrnci na miernom ohni, kým sa nezohrejú, 1 až 2 minúty. Preneste cesnak a olej do plytkej misky.
  3. Zmiešajte strúhanku a parmezán v samostatnej plytkej miske.
  4. Kuracie prsia ponorte pomocou klieští do zmesi olivového oleja a cesnaku; preložíme do strúhankovej zmesi a otočíme, aby sa rovnomerne obalila. Obalené kurča preložíme do plytkej zapekacej misy.
  5. Pečieme v predhriatej rúre, kým už nie je ružová a šťava nevyteká, 30 až 35 minút. Teplomer s okamžitým odčítaním vložený do stredu by mal ukazovať aspoň 165 stupňov F (74 stupňov C).