- Čas prípravy
- 20 minút
- Čas varenia
- 35 minút
- Pripravované pre
- 4 osôb
- Pridané
- Uverejnené
- 27. novembra 2021
- 0.00 pohár
- olivový olej
- 0.00 pohár
- parmezán strúhaný
- 4 polky
- vykostené polovice kuracích pŕs

Jednoduchá príprava, stačí namáčať a piecť! Cesnaková dobrota v obalenom kuracom jedle. Mňam!
- Predhrejte rúru na 220 stupňov C.
- Zahrejte olivový olej a cesnak v malom hrnci na miernom ohni, kým sa nezohrejú, 1 až 2 minúty. Preneste cesnak a olej do plytkej misky.
- Zmiešajte strúhanku a parmezán v samostatnej plytkej miske.
- Kuracie prsia ponorte pomocou klieští do zmesi olivového oleja a cesnaku; preložíme do strúhankovej zmesi a otočíme, aby sa rovnomerne obalila. Obalené kurča preložíme do plytkej zapekacej misy.
- Pečieme v predhriatej rúre, kým už nie je ružová a šťava nevyteká, 30 až 35 minút. Teplomer s okamžitým odčítaním vložený do stredu by mal ukazovať aspoň 165 stupňov F (74 stupňov C).