- Čas prípravy
- 20 minút
- Čas varenia
- 36 minút
- Obtiažnosť
- stredné
- Pripravované pre
- 8 osôb
- Typ jedla
- Dezert
- Pridané
- Uverejnené
- 26. novembra 2021
- 1 pohár
- tekvicové pyré
- 0.00 pohár
- cukor biely
- 0.00 pohár
- repkový olej
- 1 čajová lyž.
- vanilkový extrakt
- 1 pohár
- múka akákoľvek
- 1 čajová lyž.
- prášok na pečenie
- 1 čajová lyž.
- prášok do pečiva
- 0.00 čajová lyž.
- soľ
- 0.00 pohár
- karamelová omáčka
- 1 pol. lyžica
- bourbon
- 1 pohár
- smotana na šľahanie hustá
- 0.00 pohár
- pekanové orechy opekané
Bohatá, krémová tekvicová torta s karamelom a bourbonom. Jeden kúsok nikdy nestačí!
- Predhrejte rúru na 175 stupňov C. 8-palcovú štvorcovú tortovú formu vysteľte pergamenovým papierom.
- V miske vyšľaháme tekvicové pyré, cukor, olej, vajcia, korenie na tekvicový koláč a vanilkový extrakt.
- Do misky preosejeme múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. Pridajte do tekvicovej zmesi; miešajte, kým sa nespojí. Nalejte do pripravenej panvice; hladký vrch stierkou.
- Pečieme v predhriatej rúre, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté, 35 až 40 minút.
- Skombinujte karamelovú omáčku a 1 1/2 čajovej lyžičky bourbonu v hrnci na miernom ohni; zahrejte, asi 2 minúty. Pomocou paličky rovnomerne po povrchu koláča vypichnite otvory. Rezervujte si 1 čajovú lyžičku karamelovo-bourbonovej zmesi; nalejte zvyšnú zmes na koláč. Umiestnite na chladiaci stojan.
- Šľahajte smotanu a zvyšnú 1 1/2 lyžičky bourbonu v miske pomocou elektrického mixéra, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy. Lyžica šľahačky na tortu; posypeme pekanovými orechmi a navrch pokvapkáme vyhradenou karamelovou omáčkou.