- Čas prípravy
- 15 minút
- Čas varenia
- 15 minút
- Obtiažnosť
- ľahké
- Pripravované pre
- 10 osôb
- Typ jedla
- Dezert
- Pridané
- Uverejnené
- 14. septembra 2018
- 3 ks
- vajcia
- 200 gram
- Cukor kryštálový
- 0.50 liter
- Šľahačka
- 3 plátok
- Želatina
- 2 balenie
- Bánovecká nátierka
- 2 čajová lyž.
- Piškóty (dlhé)
- 5 čajová lyž.
- Káva (instant)
- 1 dcl
- Rum
- 5 pol. lyžica
- Cukor kryštálový
Krém:
vajcia, cukor 200g, šľahačka, želatina, bánovecká
- Uvaríme kávu, cca 0,75 l nesca + rum + cukor, necháme vychladnúť.
- Vyšľaháme celé vajcia s cukrom. Odložíme do chladničky.
- Zatiaľ vyšľaháme šlahačku a následne vmiešame bánoveckú nátierku + želatinu (zohrejeme plátky namočené vo troške vody v mikre alebo na panvičke). Želatinu vmiešavame pomocou metličky a rýchlo!!!
- Do kávovej zmesi namáčame piškoty a ukladáme na dno formy.
- Pridáme zmes z chladničky (vajce s cukrom).
- Posypeme Grankom – nešetriť!!! Prelejeme polovicou zmesi.
- Opakujeme postup s piškotami, Grankom a znova prelejeme krémom.
- Dáme do chladu na 12 hodín.
- Kakaom posýpame až pred konzumáciou!!!Dobrú chuť!!!!